Päivärinta ja Christie kaksi kertaa viidensiä Mostissa
24.06.2024

Tsekinmaan Mostissa ajettiin kauden kolmas Superside MM sarjan osakilpailu 22.-23.6.2024.

Pekka Päivärinta oli mukana voittokamppailussa Tsekinmaalla. Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM sarja jatkui viikonloppuna 25/26 Mostin radalla Tsekinmaalla. Pekka Päivärinnan ohjaama ja brittiläisen Adam Christien tasapainottava ASR Yamaha sijoittui viidenneksi sekä lauantaisessa 12 ratakierroksen sprinttikilpailussa, että 17 kierroksen goldrace-kilpailussa sunnuntaina. Lauantaisessa kilpailussa suomalais-brittiläinen pari taipui voittoon ajaneelle sveitsiläisparille Markus Schlosser/Luca Schmidt selkeällä erolla, mutta oli sunnuntaina mukana voittokamppailussa.

Kärkiviisikko erottautui muusta joukosta sunnuntaina ja erot olivat pieniä. Neljäntoista ajetun kierroksen jälkeen viisikko sivuutti maalilinjan 1,3 sekunnin sisällä. Tämän jälkeen Päivärinta missasi yhden vaihdon ja se oli siinä.

--"Mitä se nyt oli, se ero maalissa. Kolmisen sekuntia. Näin kärkiparin koko ajan. Minulle sattui vaihdestiplu yhdessä mutkan ulostulossa ja siinä tuli pieni ero muihin. Tuossa porukassa kun jäät puoli sekuntia, niin sitä ei saa kiinni. Pirun vaikeaa se on", sanoo Päivärinta

--"Jos tuossa tilanteessa yrittää jotain, vaikka kammojarrutusta ja se menee pilalle, niin ero vaan kertautuu".

Schlosser/Schmidt kaksikko oli ykkönen myös sunnuntaisessa kilpailussa. Brittiläisranskalainen pari Harrison Payne/Kevin Rousseau oli kakkonen jääden voittajasta 0.268 sekuntia. Sam ja Thomos Christie oli kisan kolmas. Hallitseva mestaripari Todd Ellis/Emmanuelle Clement kiilasi neloseksi ennen Päivärinta/Christie paria.

Tulosluettelo oli samanlainen lauantaisessa sprintissäkin. Sillä erotuksella, että kärkiviisikon erotti reilut 10 sekuntia. Viikonlopun jälkeen Schlosserin pyöräkunta on sarjajohdossa 122 pisteellään. Payne/Rousseau kakkosena kasassaan 115 pinnaa. Chirstien veljekset on kolmantena (97), Ellis/Clement nelosena (90) ja Päivärinnan pyöräkunta viitosena 68 pisteellään.

--"Olen tyytyväinen ja en ole. Se sunnuntainen lähtö oli ok. Kierrosaika parani ja se oli sitä luokkaa mitä olin ajatellut. Harmi vain, etten sitä saanut aikaiseksi aika-ajossa. Muutin sunnuntaina vaihtotyyliä muutamassa mutkassa ja kun pääsin kavereiden imuun, niin siitä löytyi se rytmi ja aika parani", summasi Päivärinta tietäen, että mahdollisuudet palkintopallille lepäävät tällä kaudella aika-ajon onnistumisessa ja hyvässä starttipaikassa.

Kuvan (c) Mark Walters