Pekka Päivärinta/Ilse de Haas kipusivat toista kertaa tällä kaudella podiumille Red Bull Ringillä.
07.08.2023

Pekka Päivärinnan pyöräkunta ajoi kelvollisen tuloksen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM sarjan jatkuessa Itävallan Red Bull Ringillä 5.- 6. elokuuta 2023. Päivärinta, jonka kyydissä menoa tasapainottaa hollantilainen Ilse de Haas kipusi lauantaisen sprinttikisan jälkeen kolmospallille. Sunnuntainen pitkä Gold Race kilpailu ajettiin kahdessa erässä. Ennen punalippua Päivärinnan pyöräkunta eteni kakkosena, mutta uusintastartissa, joka oli ensimmäinen sessio kuivalla radalla, ei suomalais-hollantilainen kaksikko pystynyt vastaamaan kärkivauhtiin ja sijoitus tipahti viidenneksi.

 --"Ihan hyvinhän tuo viikonloppu meni. Tuli se kolmostila ja sitten tuli yhtäkkiä kuivaa ja viitostila. Sateella me oltiin hyvin siinä kolmen sakissa. Kuivalla ei päästy ajamaan metriäkään ennen pitkän kisan toista starttia", Päivärinta totesi.

Päivärinnan pyöräkunta lunasti ensimmäisen aika-ajosession tuloksellaan kolmosruudun. Toinen aika-ajo rupeama ajettiin rankemmassa sadekelissä ja siinä suomalainen oli koko porukan nopein kellottamalla sekunnin pohjat. Lauantaisessa sprintissä Päivärinta ja de Haas olivat kolmansia häviten voittoon ajaneelle brittipilotti Harry Paynen pyöräkunnalle nelisen sekuntia. Päivärinnan vanha kiistakumppani Tim Reeves purkkiorjineen oli toinen. Birchallin veljekset saavuttivat ruutulipun Päivärinnan perään neljän sekunnin erolla. Sarjakärki Todd Ellis oli kisan vitonen. Sunnuntaisessa Gold Race kilpailussa kärkinelikko saavutti maalin puolen sekunnin sisään. Sarjakärki Ellis/Clement oli nelikon paras. Jälkijoukkoa vetänyt Päivärinnan pyöräkunta jäi voittajalle reippaat seitsemän sekuntia. Kuivalla radalla ajettu kilpailu ei sujunut suomalaisen mielen mukaan.

--"En pystynyt vastaamaan. Sekunti oli kateissa kuivalla. En saanut sellaista tatsia, että olisin pystynyt pysymään kärkiryhmässä. Mitään vikaa ei ollut, ainoastaan sähköinen kytkin, eli sifteri, lakkasi toimimasta ja oli vaikea ajaa. En sitten tiedä vaikuttiko se vauhtiin, mutta varmaan se ainakin keskittymiseen vaikutti. En tiedä mitä olisi vaikuttanut vauhtiin, jos oltaisiin päästy testaamaan kuivalla". mietiskeli Päivärinta valottaen jatkoa.

--"Pisteissä ollaan nyt kuudentena. Pitää taas parin viikon päästä Assenissa yrittää lyödä kiilaa kärkiporukoihin. Vaikeetahan se on kun kaikki menee pirun kovaa ja mennään pienillä eroilla".

Sivuvaunujen MM sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Hollannin Assenissa.

Kilpailun tulokset löytyvät os: https://idm.de/fim-sidecar-world-championship/results-fim-superside/

Kuvien (c) Mark Walters.