Päivärinta/Kölsch voitti Imatranajoissa molemmat sivuvaunujen kilpailut.-
03.07.2023

Pekka Päivärinta oli sivuvaunujen kunkku Imatralla 2023.

Pekka Päivärinta oli 57. Imatranajojen (1.7. - 2.7. 2023) sivuvaunujen kuningas.  Päivärinta, jonka menoa tasapainotti poikkeuksellisesti saksalaisnuorukainen Kevin Kölsch oli odotetusti sivuvaunujen ykkönen. Kaksikko voitti molemmat kilpailustartit tyylikkäästi. Sadekeli määritteli hyvin pitkälle tämän vuotisten Imatranajojen ohjelman ja aikataulut. Vesikeli oli ongelma myös Päivärinnan tiimille.

--”En varautunut sadekeliin. kun oli pitkään ollut kuivaa. Ajattelin Tsekinmaan Mostista tullessa, että tarviinko minä
sadekelin renkaita Imatralla ja totesin, etten niitä Imatralla tarvitse. Siinä oltiin sitten ihmeissään, kun sade alkoi. Minulla oli kuitenkin mukana vuoden vanhat sadekelin renkaat, joilla oli ajettu 200 kierrosta. Pito oli kuitenkin ihan hyvä. Uskoisin, että maa oli niin lämmin, että vesi osin höyrystyi ja ne vanhat renkaat piti yllättävän hyvin. Kun oli sadekeli niin hain tarkoituksella erilaista linjaa. Pyrin pitämään pelin aika keskellä rataa, että jos iskee pyörää lukkoon, niin on varaa hakea pito takaisin, eikä olla heti nurmikolla. Kuulin sivukorvalla, tai voi olla, että ymmärsin väärin, mutta minun ajolinjavalinnat ymmärrettiin toisten tiimien taholta peittelynä”, arveli Päivärinta ja yltyi kehumaan kisaisäntää.

--”Vaikeat oli olosuhteet, mutta hyvin oli kisat järjestetty. Niin hyvää liputusta en muista nähneeni. Valeliputuskin tuli, ilmeisesti kilpailun johdolla oli tarkoitus hillitä vauhtia. Kilpailun johto varmisti monia asioita ennen jokaista starttia”, hehkutti Päivärinta kisajärjestäjän toimintaa. Kisajärjestelyt avittivat Päivärintaa toisellakin tapaa.

--”Minulla ei ollut näyttöä pitsillä, sillä Imatra on siitä erikoinen paikka, että siellä on niitä skriinejä radan vierellä. Kisan aikana näen niiltä itteni ja mitä muut tekee. Niitä voi vilkaista aina niissä shikaaneissa. Ei tarvii muuta näyttöä”.

Myös vakiopurkkaria Ilse de Haasia tuurannut Kevin Kölsch sai kuskilta kiitokset.

--”Kevin hoiti tosi hyvin tonttinsa ja oli hyvä ajaa. Ne shikaanit oli sellaisia äkkijyrkkiä, niin hetken kun treenattiin, niin ne meni tosi helposti. Oli lopulta hauska ajaa, vaikka alkuun röykkynen rata kiusasikin. Viimeisessä startissa yritin pitää tasaista vauhtia. Se oli hyvää treeniä sadekeliä varten. Muutin eka treenin jälkeen alustan asetuksia ja peli oli hyvä ajaa”, mietiskeli Päivärinta ja antoi tunnustusta myös moottorin toimittaneelle Yamahalle.

--”Meillä kulki Yamaha hyvin muihin verrattuna ja on syytäkin. Niin monta vuotta on hakattu päätä seinään ja nyt on löydetty sellasia asioita, millä saadaan moottori toimimaan. Me ollaan saatu tämä Yamahan moottorista niin hyvin tehoja irti. Ihan kenen vaan ostettavasta moottorista ja meidän huippunopeus oli kahdessa viimesessä MM-osakilpailussa kärkeä”, vakuuttaa team 44 Racingin pilotti.

Päivärinnan tiimin kilpailukalenteri kertoo seuraavan Sivuvaunujen MM-sarjan osakilpailun olevan kuukauden päästä, mutta sitä ennen LCR Yamaha saattaa ilmestyä vielä kerran kotimaisen kilpailun starttiviivalle.

--”Voi olla, että ennen seuraavaa MM kisaa ollaan täällä Suomessa ajamassa. Katotaan, se ei ole vielä varmaa".

Päivärinta/Kölsch voitti lauantaisen kahdeksan kierroksisen kilpailun 6,7 sekunnilla. Sunnuntaina lähdöstä maaliin johtanut  kaksikko kukisti kahdesti kakkoseksi sijoittuneen Mannisen pyöräkunnan peräti 26 sekunnilla.