Sivuvaunujen MM sarja 2023 käynnistyi Sachsenringin osakilpailulla.
15.05.2023

Päivärinnalla vaikea alku MM sarjassa. Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM sarja 2023, Superside sarja käynnistyi viikonloppuna Saksan Sachsenringillä uuden promoottorin ohjauksessa. Sarjan televisiointi YouTube-kanavan kautta lisäsi sarjan kiinnostavuutta ja MM avauksessa oli mukana 19 tiimiä.

Ennusmerkit näyttävät siltä, että tulossa on erittäin kovatasoinen ja tasainen kilpailukausi. Sarjaan ainoana suomalaispilottina osallistuvan Pekka Päivärinnan tiimille kauden avaus oli hankala. Lauantaisessa sprinttikilpailussa Päivärinta, jonka kyydissä jatkaa hollantilainen Ilse de Haas, oli neljäs, mutta sunnuntain pitkässä Gold Race-kilpailussa Team 44 Racingin sijoitus oli aika-ajosta tuttu kymmenes.

Suomalaishollantilaisen kaksikon vaikeus vastapäivään ajettavalla Sachsenringin radalla oli ajajan ja matkustajan painoero.

--"Pulkka leijailee koko ajan. Pikku-ukot, eli millä tiimillä on pienet kuskit niin ne on vahvoilla tällä radalla. Meidän painon jakauma on mitä on. Minä painan 85 ja Ilse 50. Se on vaikea yhdistelmä. Ei sille tällä radalla voi mitään tehdä", summasi Päivärinta kisaviikonlopun vaikeudet.

Itse asiassa sama hankaluus oli myös viime MM kauden mestarilla Todd Ellisillä ja kestomenestyjä Tim Reevesillä. Heillä kummallakin on kuskia kevyemmät matkustajat.

Lauantaisessa 11:n kierroksen sprinttikilpailussa Päivärinta saavutti ruutulipun niillä sijoilla, mihin on MM sarjassa tottunut. Suomalainen kuitenkin tunnusti sijoituksen olleen osaksi onnenkantamoinen.

--"Meillä oli lauantaina tuuria matkassa kun siinä alussa oli niitä kolareita. Muut hölmöili ja meillä oli lauantaina parempi kierrosaikakin ja oli vähän eri fiilinki".

Sunnuntaisessa 20 ratakierroksen mittaisessa Gold Race kilpailussa tiimien erot tulivat esille.

--"Minä jäin alussa pussiin, eikä sieltä enää nousta. Olisi vaan pitänyt lähteä alussa aggressiivisemmin haastamaan, eikä välittää mitään renkaiden kulumisesta. Olisi siinä ollut pari sijaa vara parantaa. Se on vaan totuus, ettei vauhti riittänyt täällä".

--"Kierrosajan pitäisi olla parempi, että voisi päästä sinne paremmille sijoille. Keskimäärin sekunti puuttui ja se on näissä ympyröissä paljon".

MM avauksen parhaat tiimit tulivat sivuvaunujen mekasta, Isosta Britanniasta. Kummankin päivän kolmen parhaan tiimin pilotit tulivat saarivaltakunnasta. Birchallin veljekset Ben ja Tom oli MM avauksessa omaa luokkaansa voittamalla molemmat kilpailut näytöstyyliin.

Lauantaina kakkoseksi kiilasi brittiläisranskalainen kaksikko Harry Payne/Kevin Rousseau ja kolmanneksi Todd Ellis/Emmanuelle Clement. Sunnuntaina Birchallin jälkeen ruutuliputtajan työllisti lauantaina keskeyttänyt brittikaksikko Stephen Kershaw/Ryan Charlwood. Sam ja Tom Christie oli kolmas.

Täyden potin, eli 50 MM pistettä saalistaneet Birchallin veljekset johtaa MM sarjaa selvällä erolla kakkosena olevaan Payne/Rousseau kaksikkoon, joiden saldo näyttää lukemia 30. Pisteen päässä kyttää Ellis/Clement. Päivärinta/de Haas duo on viidentenä 19 pisteellään.

Seitsemän osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside MM sarja jatkuu 16. kesäkuuta Belgian kuuluisalla Spa-Francorchamps radalla.