Päivärinta ja de Haas kolmanneksi ja viidenneksi Oscherslebenissä.
04.10.2022

Pekka Päivärinnan pyöräkunta voitti pronssia kansainvälisessä Saksan IDM sarjassa ja kiilasi kärkiviisikkoon MM sarjan osakilpailuissa viime viikonloppuna 1.10. - 2.10.2022 Saksan Oscherslebenissä.

Lyhyt kausi toi Päivärinnan pyöräkunnalle IDM sarjan pronssiset mitalit. 

Pekka Päivärinta/Ilse de Haas kaksikko urakoi reilut 100 ratakierrosta tänä viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä. Näistä kierroksista puolet oli tiukkaa kilvanajoa ja loput harjoitus- ja aika-ajoja. Oscherslebenin Motorsport Arenalla järjestettiin perinteinen Sidecar Festival, jossa kilpailtiin Saksan IDM sarjan kaksi päätöskilpailua ja kaksi MM sarjaan kuuluvaan osakilpailua. Päivärinnan pyöräkunnan maraton-tasoinen suoritus palkittiin IDM sarjan pronssilla ja kahdella viitostilalla MM sarjan kilpailuissa.

--"Laskeskelin, että 101 kierrosta, eli reilu sata. Kyllä siinä paloi rengasta", summasi Päivärinta viikonloppunsa ja laskeskeli, että kaksi starttia onnistui.
--"Kaksi viikonlopun lähdöistä meni penkin alle, mutta loput kaksi ihan ok. Viimeinen IDM kisa oli jo ihan hyvä. Kyllä kilometrit siinäkin jo painoi".

Vaikka suomalaishollantilaisen pyöräkunnan saldo viikonlopun MM starteissa näytti kahta kärkiviisikko- sijoitusta ja yhtä nousua podiumille IDM sarjan kilpailuissa, oli kaksikolla vaikeuksiakin. 

--"Ensimmäinen MM kisa meni läskiksi kun hölmöilin startin. Takapyörän pito irtosi ja kärki pääsi siinä karkuun. Näin minä ne koko ajan, mutta se sakki ajaa sellasia 0.2 sekuntia parempia kierrosaikoja, joten en niitä kiinni saanut. Ensimmäinen IDM kisa meni piloille, kun lähdettiin sadekelin renkailla ja rata olikin kuiva. Märkä se oli lähtösuoralla ja pitsillä, mutta muualla kuiva", Päivärinta muisteli. 

Kaikesta huolimatta Team 44 Racingin pilotti oli tyytyväinen viikonlopun antiin. Uran parhaat kierrosajat saksalaisradalla kertoi tiimin kehityksestä ja viitoitti viisikymppiselle tietä jatkossa.

--"Kierrosajat on parantuneet aikaisemmasta. Ajoin nyt viikonloppuna parhaimpia kierrosaikoja, mitä olen koskaan tuolla radalla ajanut. Kun kaikki menee hyvin en jää kärjelle kierrosajoissa kuin muutaman kymmenysosan, mutta pitkässä kilpailussa ero rupeaa näkymään. Nyt pitää vaan saada ajamiseen enemmän voimaa, että jaksaa ajaa noita pitkiä kisoja. Ukon pitää saada itsensä hyvään kuntoon, että pääsee tohon viiden kärkiparin vauhtiin mukaan. Enää ei riitä pelkän aamupuuron syönti, enemmän pitää tehdä kunnon eteen. Näillä kymmenillä ei enää mene niin kuin kolme- nelikymppisenä".

Päivärinnan pyöräkunta purkittaa lyhyeksi jääneen kilpailukautensa lokakuun lopussa Portugalin Estorilissa ajettavassa MM sarjan päätösosakilpailussa. Tiimi odottelee kisaa positiivisin miettein.

--"Koko paketti on hyvässä kunnossa. Ukolle vaan hienosäätöä. MM sarjan päätöskisan rata, Estoril on minulle parempi. Mielenkiintoista katsoa, miten minä pystyn siellä haastamaan kärkipareja. Se on teknisempi ja raskaampi ajaa".
 

IDM Sprintti 5 kierrosta:

1. Tim Reeves/Rousseau, GBR/FRA Adolf RS 08:08.933, 2. Sattler/Schmidt, GÈR Adolf RS Yamaha +1.181, 3. Manninen/Manninen FIN LCR Yamaha +18.470 sek.,...Päivärinta/de Haas FIN LCR Yamaha kesk.

IDM Pitkä kisa 14 kerrosta:
1. Reeves/Rousseau 21:48.716, 2. Sattler/Schmidt +13.716, 3. Päivärinta/de Haas +16.279 sek., 4. Manninen/Manninen + 1:06.490.

MM sarja 1. kisa 14 kierrosta:
1. Ellis/Clement GBR/FRA LCR Yamaha 21:46.670, 2. Schlosser/Fries SUI LCR Yamaha +1.149, 3. Streuer/Kölsch NED/GER Adolf RS Yamaha +2.477, 4. Kershaw/Charlwood GBR LCR Yamaha +2.842, 5. Päivärinta/de Haas FIN/NED LCR Yamaha +13.605 sek.

MM-sarja 2. kisa 21 kierrosta:

1. Ellis/Clement 32 :32.627. 2. Schlosser/Fries +0.976, 3. Kershaw/Charlwood +11.218, 4. Streuer/Kölsch 11.985, 5. Päivärinta/de Haas +31.211 sek.

 Kuvan (c) Mark Walters