Päivärinta ja de Haas toiseksi ja kolmanneksi Red Bull Ringillä.
05.09.2022

Pekka Päivärinta/Ilse de Haas kaksikko korjaili asetelmiaan Saksan kansainvälisen IDM sarjan sivuvaunujen luokassa viikonloppuna 3.-4.9.2022 Itävallassa. Kaksikko kipusi podiumille sekä lauantain sprinttikisan, että sunnuntain pitkän kilpailun päätteeksi. Lauantaina Päivärinnan pyöräkunta oli kolmas ja sunnuntaina toinen. Brittiläis-ranskalainen sarjakärki Tim Reeves/Kevin Rousseau voitti sprintin ja sarjan ulkopuolinen vierailijakaksikko Ben ja Tom Birchall pitkän kisan.

Suomalais-hollantilainen kaksikko kasasi viikonlopun starteista eniten sarjapisteitä ja kipusi niiden turvin koko IDM sarjassa neljännelle sijalle. Team 44 Cacing - tiimin Yamahan kaasukapulaa kiertävä Pekka Päivärinta oli viikonlopun antiin tyytyväinen, vaikka pitkä sairasloma ja sen mukanaan tuoma harjoittelutauko tuntuikin vielä kilpailuvauhdissa.

--"Sunnuntain kierrosajat oli jo aika hyviä, vaikka olin silloin aika sippi. Sairasloma tuntuu vielä, kun ei silloin voinut tehdä mitään ja nyt pitää vielä käsiä varoa. Olihan se raskas päivä eikä se mennyt parhaalla rytmillä, että aika väkinäisesti se meni. Paineita oli takana, mutta hyvä kierrosaika siinä tuli", summasi Päivärinta sunnuntaisen kilpailun, jossa Birchallin veljekset nujersivat suomalais-hollantilaisen parin reilulla seitsemällä sekunnilla. Päivärinnan paras kierros Itävallan A1-ringillä kulki aikaan 1:44.656 sek, kun voittajapari pysäytti kellot lukemiin 1:44.397 sek. 

IDM sarjaa johtava Tim Reeves/Kevin Rousseau kaksikko on IDM sarjassa omaa luokkaansa ja on voittanut kauden kaikki osakilpailut paitsi A1-ringillä ajettua pitkää kilpailua, jonka kaksikko joutui keskeyttämään tekniseen vikaan. Sarjakakkosena jatkava saksalaispari Josef Sattler/Luca Schmidt peesasi Päivärintaa viikonlopun molemmissa starteissa, muttei löytänyt lääkkeitä suomalaisen kukistamiseen. Neljänneksi 59 pisteen turvin kivunneella Päivärinnalla on vielä hyvät mahdollisuudet nousta sarjassa kolmanneksi, kun kaksi osakilpailuviikonloppua on ajamatta. Tällä hetkellä kolmospaikkaa pitää hallussaan itävaltalais-tsekkiläinen pari Peter Kimeswenger/Ondra Sedlacek 72 pisteellään, mutta heidän vauhtinsa ei riitä Päivärinnalla alkuunkaan.

Päivärinnan pyöräkunta otti Itävallassa taas yhden askeleen lähemmäksi maailman tämän hetken ehdotonta kärkeä ja osan tästä mies mieltää ajotyylinsä parantumisen syyksi. --"Olen varmaan ajanut vähän erilailla nyt. Sairasloman aikaan tuli asioita ihmeteltyä ja jotakin muutosta on tullut ajamiseen ja olen saanut muutamia kymmenyksiä kurottua eroa maailman kärkeen kiinni. Katotaan nyt seuraava kisa, että pystynkö pitämään tuon tason ja pysymään noin lähellä' kavereita, jotka on menneet toista sekuntia karkuun".

IDM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua 23.9.-25.9.2022 Saksan Hockenheimringillä, joka on Päivärinnalle tuttu areena.

--"Pitää miettiä tässä parin viikon aikana pieniä parannuksia runkoon. Kun vielä saan luottamusta korvien väliin, niin sitä kautta saan vielä vähän tehoa ajamiseen. Hockenheim on ollut aina mulle hyvä. Pitää kaivaa vanhat muistiinpanot radasta ja tehdä jo kotona setupit pyörään. Tietääkseni kaikki huiput on tulossa sinne, joten siellä taas näkee missä mennään".

IDM-sarja 4/6 kisaviikonloppu 3.-4.9.2022, A1-ring Itävalta, sivuvaunut tulokset:

Sprintti 3.9.2022,  8 kierrosta:
1. Reeves/Rousseau GBR/FRA Adolf RS, 2. Birchall/Birchall GBR LCR Honda +5:364, 3. Päivärinta/de Haas FIN/NED LCR Yamaha +9:001, 4. Sattler/Schmidt GER +9:540 sek.

Pitkä kilpailu 4.9.2022, 12 kierrosta:
1. Birchall/Birchall, 2. Päivärinta/de Haas +7:145, 3. Sattler/Schmidt +19:744 sek,.... Reeves/Rousseau kesk.

Tilanne IDM sarjassa:
1. Reeves/Rousseau 127, 2. Sattler/Schmidt 118, 3. Kimeswenger/Sedlacek 72, 4. Päivärinta/de Haas 59 p.

Kuvan (c) Dino Eisele.