Päivärinta ja de Haas korkkasivat kilpailukauden 2022 Schleizissa.
25.07.2022

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta palasi 22.7.2022 pyörän puikkoihin viiden kuukauden sairaslomalta. Päivärinta kiidätti LCR Yamahansa ja matkustajansa, hollantialisen Ilse de Haasin kahdesti viidenneksi suomalaisen kilpailukauden korkanneessa kansainvälisen Saksan mestaruussarjan, IDM sarjan osakilpailussa Schleizer Dreieck radalla.

Schleizin kilpailu oli hyvä ajokunnon mittari Päivärinnalle, sillä kilpailuun osallistuivat kahden viimeisen vuoden maailmanmestariparit, brittiläis-ranskalainen kaksikko Tim Reeves/Kewin Rouseau ja viime vuoden ykkönen sveitsiläiskaksikko Markus Schlosser/Marcel Fries. Päivärinta lähti kilpailuun mukaan kokeilemaan, miten loukkaantumisesta kuntoutuva käsi toimii tosi paikassa.

--"Viisi kuukautta olin sairaslomalla ennen tätä kisaa, enkä pystynyt tekemään yhtään lihaskuntoharjoitusta. Ihan hyvä tulos kuitenkin tuli, sillä oli jopa mahdollista etten olisi pystynyt ajamaan yhtään kierrosta. Ongelmana oli se, että oli vaikeuksia saada käsi tangolle katteen sisään", kuvaili suomalainen kilpailun alkutunnelmia.

--"Kierrosajat parani pikkuhiljaa. Eihän ne mitään huippuaikoja olleet. Kisan taso oli kuitenkin huippuluokkaa ja siihen nähden se meni hyvin. Ilsellekin kisa oli ensimmäinen ja hänellekin meno oli totuttelemista", muisteli Päivärinta, jonka kierrosaika parani Schleizin 3,8 kilometrisellä radalla kisaviikonlopun aikana nelisen sekuntia numeroihin 1:33.821 eikä erokaan sunnuntain kilpailussa ollut enää kuin 1,3 sekuntia kisan voittaneen Tim Reevesin pyöräkunnan parhaaseen noteeraukseen.

--"Yhtään tuota kovempaa en pystynyt ajamaan, kun lihaskunto on mitä on", totesi mies kilpailun jälkeen.

Pekka Päivärinta/Ilse de Haas kaksikko on ilmoittautunut ajamaan koko IDM sarjan, joten he ovat mukana sarjapisteitä jaettaessa ja heidän tarkoituksensa on ajaa IDM sarjan kolme jäljellä olevaa kilpailua, joista viimeinen, syys- lokakuun vaihteessa Oscherslebenissä ajettava Sidecar Festival on samalla myös MM sarjan osakilpailuviikonloppu.

--"Oscherslebenissä on tarkoitus kokeilla MM sarjaa ja tarkoitus on ajaa myös MM sarjan päätösosakilpailu Portugalin Estorilissa", ennustaa Päivärinta.

Reeves/Rousseau duo on kuitannut parhaat pisteet IDM sarjan kolmesta aikaisemmasta sivuvaunukilpailuviikonlopusata ja johtaa sarjaa maksimipistein 117. Sattler/Schmidt on toisena ja yhden kilpailun ajanut Päivärinta/de Haas kaksikko on sijalla 10 24 pisteellään.

IDM Sidecar Schleizer Dreieck, Lauantai 23.7.2022, Sprint 9 kierrosta, tulokset:

1. Streuer/Kölsch NED/GER 13:58.213, 2. Reeves/Rousseau GBR/FRA +0.438, 3. Schlosser/Fries SUI +4.666, 4. Sattler/Schmidt GER +17.026, 5. Päivärinta/Haas FIN/NED +21.446 sek.

Sunnuntain 24.7.2022 kertaalleen punalipulla keskeytetty kilpailu 6 kierrosta, tulokset:

1. Reeves/Rousseau 10:53.386, 2. Streuer/Kölsch +0.207, 3. Schlosser/Fries +0.369, 4. Sattler/Schmidt +10.315, 5. Päivärinta/Haas +16.617.