Tynkäkausi 2020 purkitettiin Englannissa.
19.10.2020

Pekka Päivärinta/Emmanuelle Clement kaksikon kilpailukausi 2020 huipentui tekniikkamurheisiin. Team 44 Racing  duon matkanteko sivuvaunujen Superprix-kilpailussa Brands Hatchin radalla Englannissa päättyi kahteen keskeytykseen. Lauantaisessa kilpailussa 17.10.2020 keskeytyksen aiheutti moottorin öljyvuoto ja sunnuntaina 18.10. alavesiletkun irtoaminen.

Sivuvaunujen Superprix -kisa ajettiin Ison Britannian mestaruussarjan kilpailun yhteydessä ja osallistujakaarti oli mittava ja laadukas. Suomalaiskaksikko valtasi aika-ajossa kuudennen lähtöruudun 25 parin joukossa. Päivärinnan pyöräkunta kellotti radalla kierrosajan 1:33.824. Paalulle pauhannut brittipari Kershaw/Charlwood selviitti kierroksen aikaan 1:32.794.

--"No joo, aina vain se sekuntti puuttuu kärkeen", sanaili Päivärinta, jonka ajopeli oli kärkikymmeniköstä ainoa, jonka moottoria ohjaa Yamahan oma järjestelmä.

Lauantaisessa kilpailussa Päivärinnan menoa tasapainottava Emmanuelle Clement huomasi öljyä tihkuvan rungon päälle kilpailun puolessa välissä.

--"Piti keskeyttää, kun ei oltu varmoja hajosiko kone. Öljyä oli rungolla ja moottori savutti sekä ilmaantui käyntihäiriöitä. Moottori työnsi öljyä airboxiin ja meidän piti vaihtaa kone sunnuntain kisaan", summasi Päivärinta lauantaisen kilpailun.

Sunnuntain kilpailuun kaksikko joutui starttaamaan takarivistä lauantaisen keskeytyksen vuoksi. Kaksikko teki nousua viereltään lähteneen Kershawin pyöräkunnan kanssa, mutta vesiletku irtosi neljännellä kierroksella ja takapyörälle roiskunut jäähdytysneste aiheutti piruetit ja keskeytyksen.

--"Onneksi ei kipannut nurin. Vika oli oma moka. Kun on paljon tekemistä voi aina joku ruuvi jäädä löysälle", manasi pettynyt porvoolainen kauden päätöskilpailun jälkeen.

--"Nyt aletaan valmistautua ensi kautta varten. Hankitaan ajopeliin ainakin Motecin sähköt. Sitä ei kai kukaan tiedä, missä ja mitä sarjoja ajetaan. Rakennetaan kuitenkin ajopeli iskuun ja ajetaan sitten mitä ajetaan. Tai sitten vaihdan pyörän grillikioskiin ja alan myymään makkaraa muistellen kisoja", hahmotteli viisinkertainen maailmanmestari tiimin tulevaisuutta puolittain huumorilla.

Kuvan (c) Mark Walters.