Voitto Imatralta päätti hyvän testijakson.
20.06.2019

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM kärkikaksikko, Team 44 Racingin Pekka Päivärinta – Jussi Veräväinen, päätti työntäyteisen harjoittelu- ja testijakson voittoon 55. Imatranajossa menneenä viikonloppuna. Kaksikko kuittasi sunnuntaisessa kilpailussa kuussatasella moottorilla ajaen voittoseppeleet 16 sekunnin erolla kotikaupunkinsa kaduilla tuhatkuutioista kyytineeseen Timo Kallio – Jere Nuppola kaksikkoon.

– "Kokemuksella me voitettiin. Tuo ero tulee siitä, ettei kavereilla ole tarpeeksi ajoa alla, eikä siten kokemustakaan. Jos me oltaisiin ajettu myös tonnisella, olisi kierrosaikojen ero ollut varmaan kymmenen sekuntia", Päivärinta arveli Imatran kilpailun jälkeen.

Sipoolainen oli kaikkien paikallaolijoiden tapaan järkyttynyt lauantain tapahtumista ja oli sitä mieltä, että kilpailun keskeyttäminen oli oikea päätös. Myös sivuvaunujen turvallisuuden vuoksi.

– "Oli hyvä ettei lauantaina sadekelissä ajettu. Katurata on sateella ahdas ja paikkapaikoin vaarallisen liukas".

Osallistuminen Imatranajoon oli Team 44 Racingin kaksikolle osa MM sarjan tauon testejä.

– Moottorin merkinvaihto on opettanut meille paljon tänä vuonna, ja me ollaan nyt itse vastuussa moottorin kehittämisestä ja suorituskyvystä. Imatralla ei lauantain sadekelistä johtuen ehditty kokeilemaan kaikkea, mutta minusta tuntui, että moottori oli hivenen parempi kuin viikko sitten Virtasalmella", Päivärinta mietiskeli.

– "Sen näemme Unkarissa oliko näistä testeistä apua. Jos löysimme 5km/h lisää huippunopeutta, voimme menestyksellä haastaa brittitiimit. Meillä on nyt aika paljon dataa Yamahan moottorista ja voimme nopeasti muuttaa asetuksia, jos ei muiden mukaan keretä. Laitteen on laukattava, jos meinaa menestyä MM-sarjan kapeassa kärjessä".

– "Uskon, että nämä MM sarjan tauon kaksi kuukautta vei meitä kokonaisuutena eteenpäin, ja että ollaan Unkarin Pannonia Ringillä vahvoilla brittien kanssa", uskoo Päivärinta, joka suuntaa kuljetuskalustonsa loppuviikosta kohti Unkaria.

Kuusi osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside MM sarja jatkuu kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Unkarin Pannoniaringillä ajettavilla kahdella MM startilla. Lauantaina illalla 29. kesäkuuta Suomen aikaa klo 19.15  9:n ratakierroksen sprintti ja sunnuntaina 30. kesäkuuta puolilta päivin 15:n kierroksen Gold Race.

Kuvan (c) Ilkka Iivonen