Päivärinta ja Veräväinen kipusivat palkintopallille vuoden 2018 MM avauksessa Le Mansissa.
21.04.2018

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen osoittivat Le Mansin Bugatti radan kymmenille tuhansille katsojille mistä puusta Pekka ja hänen uusi purkkiorjansa Jussi ovat veistetyt. Päivärinta kyydissään asfalttiradoilla uusi purkkiorja Jussi Veräväinen   kipusivat palkintopallin kolmannelle portaalle kaikkien yllätykseksi.

Viime vuosina vaisuksi kritisoitu Superside sarja on saanut tänä vuonna uutta tuulta purjeisiinsa ja MM sarjan osallistujamäärä lähentelee ratojen sallimaa maksimia. Kilpailullisesti ollaan myös menty eteenpäin ja yhä useammalla parilla on mahdollisuudet kamppailla kärkisijoista. Le Mansissa ajettu MM sarjan avaus oli näiltä osin paras useaan vuoteen ja kilpailun kärkikamppailut pitivät katsojat hereillä.

Kuudennesta lähtöruudusta, eli kolmannesta rivistä, matkansa aloittanut suomalaispari sai Bugatti radan pitkällä lähtösuoralla hyvän startin ja pari oli alussa parhaimmillaan jo toisena. Päivärinnan Honda moottorinen LCR on kuitenkin parhaisiin LCR Yamahoihin ja LCR Kawasakeihin verrattuna hidas ja suomalaiskaksikko  taittoi ensimmäisestä shikaanista ulos kuudentena. Suomalaisparin juututtua Hohn Holdenin ja Rick Stevensin pyöräkuntien taakse karkasivat kaksi parasta brittiparia edellä kamppailemaan voitosta. Päivärinta ja Veräväinen kipusivat kilpailussa kolmanneksi   vasta kun 17 kierroksen kilpailusta oli yli puolet ajettu. Tuolloin kaksi kärkiparia olivat jo tavoittamattomissa. Kilpailun voitti lopulta MM sarjaan brittisarjasta palannut kuusinkertainen maailmanmestari Tim Reeves kyydissään Mark Wilkes kukistaen toiseksi tulleen hallitsevan maailmanmestari parin Tom ja Ben Birchallin puolella sekunnillla.  Kolmenneksi noussut suomalaispari jä voittajalle lopulta reilut 15 sekuntia.  

Päivärinta/Veräväinen kaksikon suorituksen nostaa huikealle tasolle se se seikka, että Jussi Veräväinen ajoi elämänsä ensimmäisen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunukilpailun. Sivuvaunuissa jääradolita ja motocrossista nuorukaisella on kuitenkin purkkiorjana useampi Suomen mestaruus.

"Aika hyvä rookie - kisaksi" veisteli Veräväinen maalissa. 

44 Racingin sivuvaunullista  LCR Hondaa käskevä Pekka Päivärintakin piti suoritusta maksimina näissä olosuhteissa.

"Tulos oli hyvä ja yläkanttiin tilanteeseemme nähden. Me on ajettu Jussin kanssa yhdessä vasta ehkä 200 kilometriä. Yhtään ei tarvinnut heivata uuden kaverin vuoksi", totesi Päivärinta.

" Tuo meidän ajopeli ei kulje. Saatiin hyvä startti ja oltiin jo toisena. Mentiin naru tiukalla, mutta molemmilta puolilta meni kavereita ohi. Ilman tuota tilannetta olisi tilanne ollut toinen ja oltaisiin oltu mukana kamppailemassa voitosta. Tiedän, että jään joissakin mutkissa kärkipareille, enkä syytä kaikesta pyörää. Mutta jostain olisi löydettävä hiukan lisää tehoja", mietiskeli pilotti.

Superside MM sarja 1/7. Le Mans, Ranska, 17 kierrosta, 21.4.2018, tulokset:

1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso Britannia, Adolf RS Yamaha, 29:59.128
2. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR Yamaha, + 0,515 sek.
3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR Honda, + 15, 468 sek.
4. John Holden/Lee Cain, Iso Britannia, LCR Kawasaki, +22,801 sek.
5. Ricky Stevens/Ryan Charlwood, Iso Britannia, LCR Kawasaki, + 35,492 sek.
6. Lukas Wyssen/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR Yamaha, + 37,152 sek.

Superside sarjan seitsemän osakilpailuviikonloppua käsittävä MM sarja jatkuu toukokuun puolivälissä 12.5.2018 Slovakiaring radalla Slovakiassa.

Kuvan (c) Tuomo Seppänen. 44 Racing Le Mansin radan lähtösuoralla ennen starttia.    

.