Päivärinta/Kainulainen kakkonen ja kellotti nopeimman kierroksen Assenissa.
06.08.2017

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan neljäs MM osakilpailuviikonloppu Hollannin Assenissa oli voittokamppailultaan  kauden 2017 tiukin. MM sarjassa toisena majailevat Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen haastoivat tosissaan alkukaudesta suvereeniin tapaan kilpailuja hallinneen sarjakärjen brittipari Ben ja Tom Birchallin.

Lähdössä säntäsivät Päivärinta ja Kainulainen kärkeen ja pysyivät johtopaikalla vajaan kierroksen kunnes Birchallin veljekset ajoivat Päivärinnan ohi. Suomalaispari peesasi senjälkeen brittiparia  17 kierroksen kilpailun seuraavat 9 kierrosta vajaan sekunnin päässä. Pieni keskittymisen häiriintyminen varvattavien osuessa kohdalle antoi sitten briteille edun.

-- " Ajatus  karkasi ja keskittyminen hieman herpaantui. Se riitti, enää en pystynyt samaan vauhtiin, mitä alussa mentiin", luonnehti Päivärinta. 

-- " Piti koko ajan keskittyä satasella, että pystyi vetämään siten kun kuussatasta pitää viedä. En vielä oikein osaa viedä peliä mutkaan täydellä kaasulla. Kun tuli niitä varvattavia ja jäätiin vähän, niin ei vaan enää jaksanut skarpata tarpeeksi" summasi suomalainen.

Päivärinta ei kuitenkaan ollut tulokseen pettynyt, päinvastoin. Päivärinta/Kainulainen kaksikko kellotti koko kilpailun nopeimman kierrosajan, joka oli 1:44,608 ja oli puoli sekuntia nopeampi kuin parin aika-ajojen tulos. 

-- " Voitto ja Birchallien lyöminen on enää itsestä kiinni. Näyttää siltä, että vie aika paljon aikaa, että saan oman ajamisen päivitettyä kuussatasta varten. Kaarrenopeudet ovat kasvaneet ja en oikein vielä tajua, miten mutkiin mennään kaasu pohjassa".

Birchallien pyöräkunta pakeni lopulta seitsemän sekunnin päähän ja kaasutteli samalla lähemmäksi vuoden 2017 maailmanmestaruutta. Brittiparin ero toiseksi ajaneisiin suomalaisiin venyi kolmeenkymmeneen pisteeseen. Kaudesta on kuitenkin jäljellä vielä yksi osakilpailuviikonloppu ja kaksi starttia, joten jaossa on vielä 50 pistettä. Hopeinen mitali on kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä Päivärinnan ja Kainulaisen hallussa, sillä Assenissa neljänneksi ajanut hollantilais/ranskalaispari Bennie Streuer/Kevin Rousseau on jäänyt jo 39 pisteen päähän. 

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM sarja, osakilpailuviikonloppu 4/5, 6.8.2017, Assen, Hollanti, tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR Yamaha, 29:55.029
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR Honda, +7,201 sek.
3. John Holden/Mark Wilkens, Iso Britannia, LCR Kawasaki, +27,189 sek.
4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR Honda, + 31,680 sek.
5. Michael Grabmueller/Sebastien Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR Yamaha, + 54,307 sek.
6. Allan Founds/Jeroen Schmitz, Iso Britannia/Hollanti, LCR Yamaha, + 58,997 sek.

Tilanne MM sarjassa:
1. Birchall/Birchall 150 p.
2. Päivärinta/Kainulainen 120 p.
3. Streuer/Rousseau  81 p.
3. Holden/Wilkens  80 p.
5. Grabmueller/Lavorel  67 p.
6. Lewis Blackstock/Patrick Rosney, Iso-Britannia, LCR Suzuki  56 p.

Superside sarjan päätösosakilpailu ajetaan Kroatian Rijekassa syyskuun alussa  9.9. - 10.9.2017. Automotrdrom Grobnikin radalla ajetaan silloin kaksi sivuvaunujen MM starttia ja ratamoottoripyöräilyn Alpen Adria mestaruuskilpailut. 


Kuvan (c) Henk Mannes