Päivärinta ja Kainulainen kakkosia Pannoniaringin Gold Race:ssä.
18.06.2017

Pekka Päivärinnalla ja Kirsi Kainulaisella oli kaksi kakkostilaa tuomisinaan kauden kolmannelta MM kisaviikonlopulta Unkarin Pannoniaringiltä. Suomalaiskaksikko kaasutteli sunnuntaina ajetussa pitkässä 15 kierroksen Gold Race - kilpailussa hopealle selkeällä erolla sekä kärkeen että kolmanteen sijaan. Voitto pakeni Ben ja Tom Birchallin viemänä 19 sekunnin päähän ja pronssipari Holden/Wilkens tuli Päirinnan pyöräkunnan perässä 13 sekunnin turvin.  

Päivärinta tunnusti brittiveljesten ylivoiman. --"Kaikki on tehrty mitä voidaan, muttei me Birchalleille mitään voida. Tilanne oli tänään sama kuin ennenkin. Kaverit vaan pakenee".

Suomalaisduo tipahti sunnuntain kilpailussa kertaalleen kolmanneksi, mutta korjasi tilanteen nopeasti. --" Tuli ajatuskatkos ja lipsahti pääsuoran jarru pitkäksi. Siinä livahti Holden ohi. Piti uudelleen kerätä vauhtia ja hoidettiin me se homma toiseksi sitten kotiin", muisteli Päivärinta sunnuntain happipaikkaa.

Ratamoottoripyöräily. Sivuvaunuluokka MM sarja. 3/5 osakilpailuviikonloppu 18.6.2017. Pannoniaring, Unkari. Gold Race 15 kierrosta. Tulokset.

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR Yamaha. 30:26.944
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR Honda. 30:45.477
3. John Holden/Mark Wilkens, Iso Britannia, LCR Kawasaki. 30:59.061
4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR Honda. 31:02.976
5. Michael Grabmueller/Sebastien Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR Yamaha. 31:46.299.

Tilanne MM sarjassa:

1. Birchall/Birchal 125 p., 2. Päivärinta/Kainulainen 100 p., 3. Holden/Wilkens 64 p., 4. Streuer/Rousseau 64 p. 5. Grabmueller/Lavorel 58 p. 


Superside sarjan ohitettua puolivälin on Päivärinnan ja Kainulaisen mestaruuden puolustaminen käytännössä brittiparin epäonnen varassa. Kun on ajamatta enää kolme MM starttia, niin Birchallin veljekset johtavat sarjaa maksimipistein, ja vaikka brittikaksikko keskeyttäisi yhden kilpailun. olisivat Päivärinta ja Kainulainen yhdellä voitolla vasta tasapisteissä. Joka tapauksessa hopeinen MM mitali on melkoisella todennäköisyydellä suomalaiskaksikon hyppysissä, sillä sarjan kolmonen brittipari Holden/Wilkens on jäänyt suomalaisista jo 36 pistettä. 

--" Rupeaa olemaan peli jo selvä, mutta kyllä me ajetaan loputkin kisat alta pois. Ensi viikolla päästään ensin vanhan pelin rattiin, kun BMW on kutsunut meidät Englantiin näytösajoon, jossa ajetaan BMW museossa olevalla viimevuotisilla mestaruuspyörällä", valotti sipoolaispilotti tulevaa.

Supersiden MM sarja jatkuu elokuun 6. päivänä Hollannin Assenissa. Sitä ennen Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ottavat vielä kilpailumielellä osaa BMW Delta Bavaria 53. Imatranajon sivuvaunustartteihin heinäkuun 8. - 9. päivinä.