Päivärinta ja Kainulainen Oscherslebenin Gold Racen kakkosia
21.05.2017

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen kruunasivat MM sarjan toisen kisaviikonlopun Saksan Oscherslebenissä kaasuttelemassa sunnuntaisessa 20 kierroksen Gold Race kilpailussa kakkosiksi. Kaksi kakkostilaa viikonlopun kilpailuista vankistivat suomalaisparin asemia MM sarjan kärkipäässä. Päiväriinan pyöräkunta sai ajaa sunnubtain koko kilpalun ilman suurempia paineita. Kaksikon ero oli parisen kymmentä sekunttia sekä voittajiin että kolmansiin.

Gold Racen vei odotetusti nimiinsä alkukautta hallinnut brittipari Ben ja Tom Birchall. Päivärinnan jälkeen kolmanneksi päräytti voittajan maanmieskaksikko John Holden/Mark Wilkens. 

Suomalaisduo otti kilpailun harhoittelun kannalta. -- " Täysiä mentiin ja otettiin treenin kannalta, että saadaan kisoja alle ha tuntumaa tähän kuussataseen. Pekka oivaltikin kisan lopulla jo pari uutta juttua", kommentoi purkkiorja Kainulainen päivän kilpailua.

Kaasukapulaa kääntävä Päivärintakin oli samoilla linjoilla. -- " Kovempaa ei tänään päästy, mutta hyvin jaksettiin 20 kierrosta paahtaa täysiä ja kierrosaikakin parani kisan lopulla, juuri niinkuin Kirsi tuossa sanoi. Hyvä on lisäksi se, että kaikki muut jää meille saman verran kuin me Birchallille".

Birchallin veljesparin ylivoima hämmästyttää suomalaisparia, mutta pyyhettä ei ole heitetty kehään ajatellen mestaruuden uusimista. Birchallin veljekset johtavat sarjaa maksimipistein. Päivärinnan pyöräkunta on toisena 15 pisteen päässä ja kolmostilaa hallinnoi hollantilaispilotti Bennie Streuer 20 pistettä suomalaisparin takana. 

-- " En vielä tiedä kaikkea, miten tällä kuusatasella ajetaan. Voi olla, että se vie muutaman vuoden. Ei tuo sekunnin kierrosaikaero ole enää pyörästä kiinni. Kuskin on vaan ruvettava ajamaan. Saa nähdä mikä on tilanne Unkarissa, luultavasti hiukan parempi ? ", mietiskeli Päivärinta.

Superside sarjasta on vielä jäljellä kolme kisaviikonloppua ja viisi kisastarttia, joten piseitä on jaossa vielä paljon. Seuraavan kerran kolmipyöräiset ryhmittyvät MM starttiruudukkoon kesäkuun 17, - 18. päivinä Unkarin Pannoniaringillä, joka sopinee suomalaiskaksikolle paremmin kuin kauden aikaisemmat areenat ? MM kilpailujen välisen ajan sipoolaiset käyttävät tehokkaaseen harjoitteluun ja ajopelin parantamiseen. 

Superside sarjan 2/5 osakilpailuviikonloppu. Oschersleben 21.5.2017. Gold Race. 20 kierrosta. Tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia. LCR Yamaha                    31:12.955
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR Honda                  + 27.702 sek
3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR Kawasaki               + 49,811 sek
4. Bennie Streuer/Ilse de Haas, Hollanti, LCR Honda                        + 1:15,557
5. Michael Grabmueller/Sophia Kirchhofer, Itävalta/Sveitsi LCR Yamaha   + 1:21.022                    


Tilanne MM sarjassa:

1. Birchall/Birchall                          75 p.
2. Päivärinta/Kainulainen               60 p.
3. Streuer/de Haas                        40 p.
4. Grabmueller/Kirchhhofer           34 p.
5. Holden/Wilkens                        32 p.


Päivärinta ja Kainulainen asettuvat lähtöruudukkoon seuraavan kerran jo vajaan viikon kuluttua kauden ensimmäisessä ratamoottoripyöräilyn SM osakilpailussa Jurvan Botniaringillä 27.-28. toukokuuta 2017.  

 Kuvan (c) Mark Walters