Päivärinta/Kainulainen kakkospallille Oscherslebenin MM osakilpailun sprintissä
20.05.2017

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen kaasuttelivat kakkoseksi ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen toisen osakilpailuviikonlopun ensimmäisessä startissa Saksan Oscherslebenissä. LCR Hondaa kyydittävän kakksikon tulos oli odotettu, sillä alkukaudesta ylivoimaisuutensa osoittanut brittiveljespari Ben ja Tom Birchall pakeni yli 9 sekunnin päähän.

Hallitsevan maailmanmestariparin kilpailu sujui ongelmitta ja vaikka ero kasvoi melkein 10 sekunniksi, löysi sipoolaiskaksikko suorituksesta jotain positiivista.

- " Positiivista oli se,että olemme kuroneet brittien eroa pienemmäksi. Muuten oli tylsä kisa, kun ei ollu taistelua ja selvät erot kumpaankin suuntaan", sanaili Päivärinnan ajon menoa tasapainottva Kirsi Kainulainen. 

- " Tietynlaissa vasemmalle antavissa mutkissa meillä oli vaikeuksia ja niissä jäädään. Toisaalta taas radan viimeisellä sektorilla ollaan nopeampia. On tunnustettava tosiasia, että Birchallit menee omia menojaan, sillä me tultiin se mihin pystytään", summasi puolestaan Päivärinta päivän urakan.

Oscherslebenin Superside sarjan sprinttikisan kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä podiumin täydentänyt brittipari  jätettiin kauas taakse. Kahden vuoden takainen maailmanmestari Bennie Streuer oli neljäs.Streuerin toisen polven pilotin pyöräkunnan menoa hidasti varapurkkiorja Ilse de Haas, joka tuurasi loukkaantunutta vakiparia Kevin Rousseauta. 

Kamppailu MM sarjapisteistä jatkuu Oscherslebenissä sunnuntaina, jolloin on vuorossa 20 kierrosta kestävä pitkä Gold Race.  Suomalaiskaksikon taktiikka noudattelee aikaisempaa.

Päivärinta: "Kuten jo aikaisemmin sanoin Birchallin haastamiseen ei meiltä nyt löydy lääkkeitä. Tämä rata ei ole koskaan ollut meille se paras rata. Seuraavan kisaviikonlopun areena Pannoniaring Unkarissa sopii meille paremmin ja pitää tähdätä nyt sinne". 

Superside MM sarjan 2/6 osakilpailu 20.5.2017. Oschersleben. Saksa. Sprintti 12 kierrosta, tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia. LCR Yamaha, 18:50.928.
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi. LCR Honda, + 9,9637 sek.
3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR Kawasaki, + 38,961 sek.
4. Bennie Streuer/ Ilse de Haas, Hollanti, LCR Honda, +46,144 sek.
5. Scott Lawrie/Ben Hughes, Iso-Britannia, LCR Suzuki, 1:03,717.

Tilanne MM sarjassa:

1. Birchall/Birchall                                                           50 p.
2. Päivärinta/Kainulainen                                                40 p.
3. Streuer/Rousseau                                                      27 p.
4. Michael Grabmueller/Sophia Kirchhofer, Itävalta/Sveitsi   23 p.
5. Lawrie/Hughes                                                           22 p.

 Kuvan (c) Mark Walters