Päivärinta ja Kainulainen avasivat MM sarjan kakkossijalla Le Mansissa.
16.04.2017

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen käynnisti tittelin puolustamisen kaasuttelemalla toiseksi Le Mansin perinteisellä Bugatti radalla ajetussa Superside sarjan avauksessa pääsiäislauantaina 15.4.2017.

Hopeatila oli kaksikolle paras odotettu tulos, sillä voittajakaksikko brittiläinen veljespari Tom ja Ben Birchalll oli jo etukäteen arvioiden voittamaton yhdistelmä. Birchallin LCR Yamaha pakeni muilta pareilta yli sekunnin verran joka kierroksella.   Brittiveljesten ja Päivärinta/Kainulainen kaksikon ero venyi 15. kierroksen jälkeen keskeytetyssä kilpailussa 23,487 sekunttiin. Kolmanneksi ajanut Bennie Streuer/Kevin Rousseau jäi Päivärinnan pyöräkunnalle 0,481 sekunttia. Kisan nelonen Michael Grabmueller/Sophia Kirchhofer jäi voittajalle jo toista minuuttia.

Helpolla ei kakkospalkinto suomalaisparille tullut, sillä sipoolaispariskunta kävi koko 15 kierroksisen kilpailun tiukkaa vääntöä 2015 vuoden maailmanmestarin hollantilaisen Bennie Streuerin kanssa.  Streuer, kyydissään ranskalainen Kevin Rousseau, oli radan ensimmäisissä mutkissa suomalaisia nopeampi, mutta radan loppuosalla Päivärinnan ohjaama LCR Honda jätti hollantilaista.

Radan alkumutkat olivat ongelmallisia purkkiorjalle. -- " Siinä Dunlop katsomon mutkassa on niin isot keskipakovoimat, että minulla oli vaikeuksia vaihtaa paikkaa. Siinä Streuer pääsi aina kantaan kiinni", summasi Kainulainen.

Päivärinta tunnusti joutuneensa kilpailun aikana jopa peittelemään pitääkseen hollantilais - ranskalaiskaksikon aisoissa. -- " Pari kertaa Streuer meni ohikin, mutta onnistuttiin kummallakin kertaa kuittaamaan jo seuraavassa mutkassa", selvitti Pekka Päivärinta kilpailun jälkeen.

--" Se mentiin, mihin tällä hetkellä tällä ajopelillä pystytään. Kierrosluku oli koko ajan punaisella. Kulkuja on saatava lisää, mikäli mielitään haastaa Birchallit. Meille on luvattu apuja moottorin säätämiseen ja nyt on aika nuo lupaukset lunastaa. Muuten ei ollut mitään ongelmia", summasi sipoolainen, jonka paras kilpailukierros kulki sekunnin verran kovempaa kuin paras noteeraus perjantain aika-ajoissa.

Ratamoottoripyöräily, sivuvaunut, MM sarja. 1/5 osakilpailu Le Mans, Ranska, 15.4.2017, tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR Yamaha, 15 kierrosta 26:25,803,
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR Honda,  + 23,478 sek.
3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR Honda, + 23,959 sek.
4. Michael Grabmueller/Sophia Kirchhofer, Itävalta/Sveitsi, LCR Yamaha, + 1 min 12,176 sek,
5. Scott Lawrie/Ben Hughes, Iso Britannia, LCR Suzuki, + 1 min. 22,878 sek.

Supersiden viisi osakilpailuviikonloppua käsittävä MM sarja jatkuu  Saksan Oscherslebenissä ajettavilla kahdella kilpailulla  20. - 21.5.2017.