Päivärinta ja Kainulainen voittivat IDM osakilpailussa Zolderissa
10.07.2016

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen, Superside,  maailmanmestaruutta tavoitteleva suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen teki onnistuneen harjoittelumatkan avoimen Saksan mestaruussarjan, IDM sarjan, osakilpailuun Belgian Zolderissa. Päivärinnan pyöräkunta oli nopein aina kun radalla esiintyi ja kahden kilpailulähdön voitot irtosivat selvästi.

Päivärinta ja Kainulainen peittosivat sunnuntain ensimmäisessä 15 kierroksen kilpailulähdössä IDM sarjaa johtavan, hallitsevan maailmanmestariparin, Bennie Streuer ja Geert Koerts, 25 sekunnilla. Toinen startti keskeytettiin ruotsalaisen Billy Gällrosin kolarin vuoksi jo neljän ajetun kierroksen jälkeen ja suomalaispari Päivärinta/Kainulainen kerkesi kelata reilun seitsemän sekunnin kaulan hollantilaisiin Streuer ja Koerts. Streuer ja Koerts jatkavat IDM- sarjajohdossa. Päivärinta/Kainulainen kaksikko ei IDM sarjapisteitä voitoistaan saanut, sillä he eivät aja koko IDM sarjaa.

Zolderin rata on tuttu ja menestyksekäs areena suomalaiskaksikolle, sillä Päivärinnan menoa tasapainottava Kirsi Kainulainen esiintyi siellä ensimmäistä kertaa suomalaisen Päivärinnan parina vuonna 2014. Kilpailu päättyi tuolloin kaksikon voittoon. Pekka Päivärinta on kahdesti kruunattu IDM sarjan mestariksi. IDM sarjassa vuosina 2011 ja 2013 suomalaisen matkustajana oli sveitsiläinen Adolf Hänni.

Pekka Päivärinta tunnusti Zolderin matkan tarkoituksen  harjoitusmatkaksi.

--"Hyvää treeniä tämä oli. Varsinkin perjantaina tuli paljon kilometrejä mittariin. Lisäksi täällä oli hauska ajaa. Zolder ei kuuluu MM sarjan ratoihin ja on kiva päästä välillä muillekin radoille", summasi Päivärinta viikonlopun ja mietiskeli tulevaa.
--"Tämä on kaikki valmistautumista MM sarjan jälkimmäiseen puoliskoon. Nyt palataan Suomeen ja huolletaan peli sekä ruvetaan testaamaan ja asettelemaan yhtä moottoreista".

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut IDM sarja, Zolder, Belgia, 10.7.2016, tulokset:

Ensimmäinen kilpailu 15 kierrosta:
1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR BMW 25:10.824, 2. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR Suzuki +25.506, 3. Josef Sattler/Uwe Neubert, Itävalta/Saksa, LCR BMW +41.832 sek.

Toinen kilpailu, keskeytetty 4 kierroksen jälkeen:
1. Päivärinta/Kainulainen 6:43.413, 2. Streuer/Koerts +7.140, 3. Mike Roscher/Anna Burkand, Saksa/Sveitsi, LCR BMW +12.631 sek.

Sivuvaunujen MM, FIM Sidecar World Championship, sarja, jatkuu elokuun alussa, 7.8.2016, Hollannin Assenissa, jonne suomalaispari matkaa 18 pisteen edun omaavana sarjakärkenä.

Kuvan (c) Sascha Biele