Voitto ja kakkostila siivitti Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen kaksikon sarjakärkeen.
27.06.2016

Suomalaisparin 45 pisteen saalis kauden kolmannesta ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-osakilpailuviikonlopulta takaa heille 17 pisteen etumatkan, kun sarjan toinen puolisko pyörähtää käyntiin kuukauden kuluttua. Lauantaina ajettu kauden avausvoitto oli samalla Kirsin ensimmäinen ykköstila. Hän on maailman ensimmäinen nainen, joka on kivunnut podiumin huipulle ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kilpailuissa.

Helpolla ei voitto Pannoniaringillä irronnut. Ranskalaispari Sebastien Dalannoy/Kevin Rousseau varjosti suomalaisparia koko kymmenkierroksisenkilpailun ajan. Myös brittiläisranskalainen kaksikko Tim Reeves/Gregory Cluze kamppaili ykköstilasta johtaenkin kilpailua pariin otteeseen. Kilpailun osittainen ratkaisu tapahtui kaksi kierrosta ennen maalia, kun Reevesin ajopeli hyytyi ja neljäntenä ajanut sarjakärkipari Markus Schlosser/Thomas Hofer suistui radalta samassa rytäkässä. Päivärinnan ja Delannoyn voittokamppailu huipentui kalkkiviivoille ja suomalaiskaksikko voitti muutamalla pyörän mitalla.

Väsynyt ja hiestä märkä voittaja omisti voiton repsikalleen.

- ”Tämä oli tärkeä voitto ei minulle, vaan Kirsille. Hän on nyt ensimmäinen nainen ykköspallilla”, totesi sipoolainen kansainvälisen lehdistön tentissä.

- ”Ei kisassa ollut muita ongelmia, kuin tämä kuumuus. Tiukkaakin oli koko ajan ja piti peitellä, ettei kaverit pääse tuikkaamaan ohi”, kuvaili Päivärinta.

Riemunkiljahduksia palkintopallilla päästellyt Kirsi Kainulainen herkistyi kyyneliin.

- ”Tuntuu mahtavalta. Tätä on haettu ja nyt se on totta. Kuumuuden kanssa oli pieniä ongelmia, mutta niistä selvittiin”, sanaili iloinen voittoja palkintojenjako härdellin jälkeen.

Päivärinta/Kainulainen kaksikon kaveriksi palkintopallille kipusivat kakkoseksi ajanut ranskalaispari Dealnnoy/Roussea ja kolmospaikan keskeytysten myötä perinyt brittipari John Holden/Stuart Ramsey.

Sunnuntainen kilpailu sujui suunnitelmien mukaan. Suomalaispari kaasutteli järkevästi kakkoseksi. Varma ja virheetön ajo vankisti kaksikon asemia sarjan kärkipaikalla. Päivärinnan taktiikkana oli päästä ehjänä maaliin.

- ”Ei lähdetä hulluttelemaan. Ehjä ajo ja varmasti maaliin ja jos paikkoja tulee, niin sitten voi iskeä”, sanaili pilotti ennen 15 kierroksista kilpailua.

- ”Tärkeintä on pitää ranskalaiset takana”, lupaili Päivärinta viitaten sarjakakkosena majailevaan Delannoy/Rousseau kaksikkoon.

Sunnuntain kilpailu jouduttiin keskeyttämään 10 ajetun kierroksen jälkeen brittiparin ulosajon vuoksi. Päivärinta/Kainulainen duo ajoi keskeytyshetkellä kilpailun voittajan Tim Reevesin pyöräkunnan peesissä. Päivärinta johti kilpailua avauskierroksen, mutta sitten ajoi Reeves ohi ja tilanne vakiintui. Britti johti ja Päivärinta kolkutteli kantoja muutaman kymmenyksen erolla. Ranskalaispari Delannoy/Rousseau sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja lauantaiseen keskeytykseen sarjajohtonsa menettänyt sveitsiläispari Schlosser/Hofer neljäneksi.

Kakkossija ei suomalaiskaksikkoa kismittänyt.

- ”Ajettiin letkassa renkaita säästellen. Olisin ehkä voinut Reevesin haastaa, mutta siinä olisi ollut omat riskinsä ja olisi voinut mennä koko kisa piloille. Pääasia oli, että pysyi muut takana”, summasi Päivärinta kilpailunsa kääntäen huomionsa jo seuraavaan kilpailuun.

- ”Kuukauden päästä on Assenin kilpailu ja siinä on iskettävä täysiä. Nyt on reilu pistejohto puolustettavana”.

Sivuvaunujen MM-sarja, Superside WC, ylitti Unkarissa puolivälin ja seuraavan kerran kolmepyöräiset asettuvat lähtöruudukkoon elokuun alussa Hollannin Assenissa. Sarja päättyy syyskuun puolivälissä Ison Britannian Doningtonissa ajettavaan kilpailuun.

Ratamoottoripyöräily Sivuvaunut 3/6 kisaviikonloppu Pannoniaring Unkari tulokset:

Lauantai Sprintti 10 kierrosta:

1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, LCR-BMW, Suomi 20:13.084, 2. Sebastian Delannoy/Kevin Rousseau, LCR-Suzuki, Ranska +0.277, 3. John Holden/Stuart Ramsay, LCR-Suzuki +25.520, 4. Mike Rocher/Anna Burkand, LCR-BMW, Sveitsi +34.406.

Sunnuntai Gold Race 10 kierrosta:

1. Tim Reeves/Gregory Cluze, LCR-Yamaha, Iso-Britannia/Ranska 20:09.820, 2. Päivärinta/Kainulainen +0.974, 3. Delannoy/Rousseau +1.904, 4. Markus Schlosser/Thomas Hofer, LCR-Suzuki, Sveitsi +3.754.

Tilanne sarjassa:

1. Päivärinta/Kainulainen 101, 2. Delannoy/Rousseau 84, 3. Schlosser/Hofer 81, 4. Reeves/Cluze 64.

Kuvan (c) Tuomo Seppänen