MM hopeaa 2018.
06.10.2018

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuissa kilpaileva Pekka Päivärinta vankisti asemiaan maailman kaikkien aikojen menestyneimpiin kuuluvana sivuvaunuajajana. Sipoolainen liitti komeaan MM mitalikokoelmaansa kilpailukauden 2018 hopean. Päivärinta on viisinkertainen maailmanmestari ja nyt myös viisinkertainen hopeamitalisti. Päivärinnan menoa tällä kilpailukaudella tasapainottanut Jussi Veräväinen ansaitsi uransa ensimmäisen MM mitalin.

Päivärinnan pyöräkunta varmisti mitalin värin lauantaina Saksan Oscherslebenissä ajetussa kauden päätösosakilpailussa. Suomalaiskaksikko starttasi 21 kierroksen kilpailuun MM sarjan kolmannelta paikalta, mutta sarjakärki Tim Reevesin keskeytys nosti Päivärinnan kilpailussa kakkoseksi ja samalla MM hopealle. Kisan voitti hallitseva mestaripari Ben ja Tom Birchall puolustamalla mestaruuttaan menestyksekkäästi. Birchallin ja Päivärinnan pyöräkuntien piste-ero oli 20 pinnaa. Päivärinnan todelliset mahdollisuudet kauden mestaruuteen hävisivät jo kauden puolivälissä, kun heiltä vietiin heinäkuisessa polttoaine-episodissa 36 MM pistettä. Suomalaisittain katsoen epäreilu kabinettipäätös vei Päivärinnalta mestaruuden.

--"Ei se bensajuttu enää minua häiritse, ennemminkin nolottaa. Olihan siinä omaa vikaakin mukana, kun ei tarkemmin asioista otettu selvää", kuittaa Päivärinta spekulaatiot.

Suomalaisten oli helppo laatia taktiikka päätöskilpailuun. Kilpailun alla Päivärinta kuvaili tilannetta rauhallisin mielin.
--"Kaikki paineet on kavereilla. Me saadaan ajaa ihan rauhassa. Kisassa pitää antaa kaksikon mennä startista kärkeen ja seurata mitä ne tekee".

--"Stressi näyttää kavereilla olevan kova. Birchallit pitää ajopelinsä visusti pressun alla ja Reeves vaihtoi hermostuksissaan jo moottorin. Varmaa on, että he ottaa kovasti yhteen ja siinä on meidän mahdollisuus. Tietysti meidän on ajettava maaliin". mietiskeli Päivärinta taluttaessaan ajopeliään katsastukseen.

Kahdessa aika-ajo sessiossa nelosruudun vallannut Päivärinnan pyöräkunta starttasi kisaan maltilla seuraten laadittua taktiikkaa. Kilpailun alussa Bennie Streuer kiusasi suomalaisia heidän edellään, mutta jatkossa hollantilainen jäi. Osaltaan kilpailu ratkesi kuudennella kierroksella, kun Reeves kurvasi varikolle lullan pyöränlaakerin hajottua. Reevesin keskeytys satoi Päivärinnan laariin, mutta samalla se latisti kisan kärkikamppailun ja Birchallin veljekset saivat ajella kilpailun rauhassa.

--"Ei niin hyvää säkää ollut, että molemmat olisi keskeyttäneet. Tuuria oli nytkin mukana. Kisa oli ihan ok. Ajettiin loppuun saakka tasaisesti ihan kisavauhtia. Streuer yritti vähän haastaa meitä edellämme, mutta hän jäi lopulta kauas", summasi Päivärinta ja valitteli ettei pääse vielä juhlimaan mitalia.

--"Sama juttu kun Kroatiassa, Kolmen parhaan moottorit mitataan ja minun pitää lähteä omaa moottoria purkamaan".

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 7/7 osakilpailuviikonloppu 6.10.2018, Oschersleben, Saksa, tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR Yamaha 32:41.822, 2. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR Honda +20.111, 3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR Kawasaki + 38.188, 4. Lukas Wyssen/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR Yamaha +41.932, 5. Michael Grabmüller/Sebastien Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR Yamaha 42.264 sek, ........................... Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS Yamaha kesk.