Unkarin sprintti-kilpailusta irtosi hopeaa Päivärinnalle ja Kainulaiselle.
17.06.2017

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen kaasutteli kakkoseksi Superside sarjan kolmannen MM kisaviikonlopun sprinttikilpailussa Unkarin Pannoniaringillä. Kakkosruudusta kilpailuun startannut suomalaiskaksikko vei joukkoa yli ensimmäisen kierroksen puoliväliin, mutta sitten kauden kilpailuja suvereeniin tapaan hallinnut brittiveljespari Ben ja Tom Birchall meni ohi ja pakeni voittaen yhdeksän kierroksen kilpailun yhdeksällä sekunnilla.

Brittiveljesten huikea ylivoima selittyy painoerolla, uskoo kilpailun kakkonen.
--" Kaverit on kevyempiä ja siitä syystä he pääsevät mutkista nopeammin ulos. Jos minä yritän samalla vauhdilla niin peli alkaa sutimaan ja ero kasvaa vieläkin enemmän. Samoja meidän pyörät kulkee, ei se ole siitä kiinni", summasi Päivärinta maalissa.

Lauantainen sprinttikilpailu jouduttiin ajamaan kahdessa erässä, kun ensimmäinen startti keskeytettiin punalipulla pienen kolarin vuoksi. Keskeytykseen päätynyt startti oli kivulias Päivärinnan pyöräkunnan purkkiorjalle Kirsi Kainulaiselle.
--" Birchallit tuli kylkeen kiinni ja minun käsi jäi väliin ja ranne sai hiukan kipeää", irvisteli Iisalmelainen Kirsi Kainulainen maalissa.

Sprinttikilpailun kärkipari oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä podiumin täydentänyt brittipari John Holden/Mark Wilkens jäi kärjestä 27 sekunttiia.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM sarja. 3(5 osakilpailuviikonloppu. Pannoniaring, Unkari. 17.6.2017. 9 kierrosta. Tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR Yamaha. 18:10.949
2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR Honda. +9.016 sek.
3. John Holden/Mark Wilkens, Iso Britannia, LCR Kawasaki. + 27,123 sek.
4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska. LCR Honda. +27,443 sek.
5. Michael Grabmueller/Sebastien Lavorel, Itävalta/Ranska. LCR Yamaha. +39,514 sek.

Birchallin veljekset vankistivat sarjajohtonsa jo 20 pisteeseen.  Päivärinta/Kainulainen ovat toisena ja Streuer/Rousseau kolmantena.