Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen maailmanmestareiksi.
17.09.2016

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen voittivat ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestaruuden 2016.

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen kaksikko varmisti järkevällä ajollaan itselleen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen maalmanmestaruuden. Suomalaispari kaasutteli Englannin Donington Parkissa kakkoseksi ja sai pokata koko MM sarjan kultaiset mitalit. Vain kolmen pisteen päässä mestaruudesta finaalikilpailuun startannut Päivärinnan pyöräkunta ajoi toiseksi finaalikilpailun voittoon ajaneen Tim Reeves/Gregory Cluze kaksikon kannassa. Maalissa kaksikoiden ero venähti 3,4 sekuntiin, kun Päivärinta ei ottanut viimeisellä kierroksella aiheettomia riskejä kierroksella ohitettavien sivuvaunuparien kanssa.

"Samaa vauhtia mentiin Reevesin kanssa. Siinä jäätiin, kun tuli noita varvattavia, enkä niitten kanssa ottanut riskejä",  kommentoi tuore maailmanmestari MM sarjan päätöskilpailua.

Ranskalaiskaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau kasutteli koko 15 kierroksen ajan kärkikolmikossa. Maalissa suomalaispari oli sekunnin verran heitä edellä.  Ranskalaisille pujotettiin kaulaan pronssiset MM mitalit. Reevesin pyöräkunta sai hopeaa.

Voitettu maailmanmestaruus oli Päivärinnalle jo viides, mutta Kainulaiselle ensimmäinen. Suomalaiskaksikon voitto jää historian kirjoihin siitä syystä, että Kirsi Kainulaisesta tuli ensimmäinen nainen, joka on voittanut maailmanmestaruuden ratamoottoripyöräilyssä. Suomalaisparin menestyksen salaisuus oli tasaisuus ja varmuus. Kaksikko voitti kauden aikana yhden MM osakilpailun Unkarin Pannoniaringillä ja sijoittui kaikissa muissa osakilpailuissa kolmen parhaan joukoon.

Iisalmelaisnainen hypisteli palkintojen jaon jälkeen kultaista mitaliaan. "Aika painava tämä on. En vielä oikein tahdo uskoa, että se on minun. Fiilikset ovat mahtavat", hehkutti Kirsi Kainulainen pyyhkien kyyneleitä silmäkuopistaan.

Ratamoottoripyöräily, sivuvaunut, MM sarja, 6/6 osakilpailuviikonloppu 17.9.2016, Donington Park, Englanti, tulokset:

1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Englanti/Ranska, LCR Yamaha, 24:09,058; 2: Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR BMW, +3,386 sek; 3. Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR Suzuki, + 4,474 sek: 4. John Holden/Stuart Ramsey, Englanti, LCR Suzuki, 19,868 sek; 5. Tom Birchall/Ben Birchall, Englanti, LCR Honda, 34,023 sek; 6. Mike Roscher/Anna Burkard, Saksa/Sveitsi, LCR BMW, + 42,129 sek.