Maamme laulu soi Imatralla sivuvaunuissa.
21.08.2016

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen kaksikko soitatti ainoana suomalaisena Maamme laulun Imatranajoissa viikonlopuuna 20.-21.8.2016.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM sarjan kärkipari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen viihdytti Imatranajon parikymmentuhantista yleisöä voittamalla sivuvaunujen kilpailun sekä lauantaina että sunnuntaina. Voitto ei ollut kuitenkaan itsestäänselvyys, sillä vastus oli myös maailman huipulta. Katuratoihin tottunut, ja jopa Man saaren ajoissa voittanut britti Tim Reeves kyydissään Mark Wilkens taipui lopulta suomalaisparille selvästi.

Imatran katurata ei ollut paras mahdollinen, joten maksimivauhti jäi Päivärinnan pyöräkunnalta näyttämättä. Iso yleisömäärä kuitenkin sytytti.

"Limiitille ei menty, kun kuluneella asfaltilla oli uria. Sen verran kuitenkin mentiin, että yleisö sai viihdykettä", totesi Pekka Päivärinta sunnuntaina.

"Nuo asfalttiin kuluneet urat ovat näille leveärenkaisille pahoja. Sen vuoksi Reeveskin otti mukaan tuon pienikokoisemman F2 luokan kilpurin. Se soveltuu näille katuradoille paremmin", kuvaili suomalaispilotti.

Sivuvaunujen kärkikolmikko oli molempina päivinä sama. Päivärinta/Kainulainen voitti Reeves/Wilkens kaksikon lauantaina kuuden kierroksen kilpailussa reilulla kolmella sekunnilla. Kolmanneksi ajanut pari Jari Oinonen/Roope Pitkonen jäi jo reilun minuutin. Sunnuntaisessa 10 kierroksen kisassa Päivärinnan voittomarginaali oli reilut 16 sekuntia.

Pitkään ei suomalaispari voi Imatranajon voittoa juhlia, sillä MM sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 27. - 28.8. kahdella MM osakilpailulla Saksan Oscherslebenissä. Päivärinta/Kainulaisella on Saksassa ensimmäinen mahdollisuus voittaa kauden 2016 maailmanmestaruus.